„Muž s policisty nespolupracuje, dalším šetřením jsme ale zjistili, že loni v prosinci okradl i sedmačtyřicetiletou ženu z Chomutovska a předpokládáme, že podobně podvedených žen může být více,“ řekla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Karvinský případ začal v neděli odpoledne, kdy místní žena po čtrnáctidenní komunikaci přes internet pozvala muže k sobě domů. V pondělí před půlnocí pak kontaktovala hlídku policie s tím, že byla okradená a muž z internetové seznamky zmizel.

„Využil toho, že žena usnula vlivem únavy a požitého alkoholu. V bytě pak ukradl věci v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Policisté byli rychlí a chvíli po oznámení zadrželi muže na karvinském vlakovém nádraží, odkud chtěl i s kradenými věcmi ujet,“ pokračuje v popisu mluvčí policie.

„Obracíme se na ženy, které se prostřednictvím seznamky setkaly s Petrem z Trutnovska, a je možné, že po jeho návštěvě přišly o nějaké věci. Žena s výše popsanou zkušeností by měla kontaktovat nejbližší policejní oddělení nebo zavolat na bezplatnou linku 158,“ dodává policejní mluvčí.

Ilustrační foto
Místo vztahu s mužem ze seznamky byla žena okradená