Kuriózní rozuzlení měla údajná loupež. Muž uvedl, že ho nad ránem na cyklostezce v Ostravě-Nové Bělé přepadli dva násilníci. Několikrát ho udeřili, pak mu vzali 500 korun. Oběť utrpěla zranění, dokonce mluvila o zlomenině.

Na místo vyrazili policisté a kynolog se služebním psem. Kriminalisté zkoumali i videozáběry z kamer. A nestačili se divit. Na jednom ze záznamů spatřili onoho muže, jak sám sobě dává rány pěstí do obličeje.

Zdroj: Policie ČR

„Kriminalisté nejen na místě pomyslné události zjistili i další skutečnosti, které nekorespondovaly s tvrzením muže. Ten se pod tíhou shromážděných faktů doznal, že si loupež vymyslel. Proč řadu dnů takto zaměstnával policisty, však nevysvětlil,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.

OBTĚŽOVÁNÍ

Podobně skončil i případ, který nahlásila třináctiletá školačka. Ta na policisty vyrukovala s bajkou o sexuálním obtěžování. „Žákyně sedmého ročníku základní školy sdělila, že jí měl čtyřiašedesátiletý muž nabídnout finance a požadovat orální sex. Dále měl dívku líbat a dotýkat se jí,“ sdělila policejní mluvčí.

Dívka muže navštívila s kamarádem, který mu opravoval počítač. Důchodce prý školačku vyzval, aby s ním odešla do vedlejší místnosti, kde mělo dojít k nemravným návrhům. Policisté však během vyšetřování narazili na řadu nesrovnalostí. „Dívka se policistům následně přiznala, že si vše vymyslela. Důvod svého jednání nevysvětlila,“ řekla Pokorná s tím, že nedávno policisté vyšetřovali jiný podobný případ. Žákyně pátého ročníku základní školy uvedla, že ji na jedné z autobusových zastávek v Ostravě obtěžoval neznámý muž. Prý ji lákal do auta a naznačoval pohyby se sexuálním podtextem. Kriminalisté okamžitě zahájili rozsáhlé vyšetřování. Zanedlouho zjistili, že dívka lhala. Inspirovala se diskuzí na sociální síti, kde se psalo o neznámém vozidle, jehož osádka láká děti. Svým oznámením se zřejmě chtěla zviditelnit.

Bezpečně na internetu
Další zvrhlík lovil školačky na internetu