Podařilo se jim dopadnout distributory pervitinu a marihuany.

Pro „toxi" tým z Opavy jde o další úspěšný zářez na pažbu, neboť v letošním roce už odhalil několik varen a pěstíren návykových látek.

Při zásahu v Opavě asistovali také členové frýdecko-místecké zásahové jednotky. Zadrženo bylo celkem pět osob. Mezi nimi byli i dva Opavané ve věku šestatřicet a padesát let.

„Oba byli obviněni z nedovolené výroby a jiným nakládáním s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Uvedená dvojice se v současné chvíli nachází ve vazební věznici a podle všech doposud zjištěných informaci jim hrozí nepodmíněný trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let," vysvětloval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Tito Opavané se od jara loňského roku do letošního října různou měrou podíleli na distribuci pervitinu na Opavsku, převážně pak přímo na území Opavy: „Přesně nezjištěnému počtu uživatelů poskytli 200 gramů této drogy. Zabývali se však i pěstováním konopí a dealerství marihuany."

Při razii skončili v poutech i tři muži z Opavska, kterým bylo třicet, třiatřicet a třiačtyřicet let. Po provedení procesních úkonů ovšem byli propuštěni na svobodu. Do jaké míry byli v celém případu zapojeni, je předmětem dalšího vyšetřování.

„Při zadržení uvedené skupiny osob byla provedena i domovní prohlídka a rovněž i prohlídky automobilu a sklepa, přičemž byly zajištěny jednotky gramů pervitinu, finanční částka na hotovosti ve výši téměř 140 tisíc korun, technologie pěstírny konopí a osobní motorové vozidlo, kterým obvinění muži pervitin rozváželi," doplnil René Černohorský. Případ dál šetří opavští policisté a kriminalisté. Spolupracují přitom s kolegy z okolních okresů Moravskoslezského kraje a také sousedního Polska.