Zákrok se odehrál v neděli 24. května v odpoledních hodinách. Zdánlivě banální zákrok spočívající v neshodách mezi rodinnými příslušníky nepřerostl v tragédii jen díky pohotové reakci strážníka. 

Utkání 22. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - FK Jablonec, 24. února 2020 v Ostravě. Střed Adam Jánoš z Ostravy.
Většina týmů není připravena, hlásí před restartem ligy hráč Baníku Adam Jánoš

"Po příjezdu na místo hlídku kontaktoval majitel bytu, který strážníkům uvedl, že v jeho bytě se nachází rodinný příslušník a ten odmítá jeho byt opustit. Strážníci skutečně zjistili, že v bytě se nachází šedesátiletý příbuzný oznamovatele, který nechce byt opustit s tím, že nemá kam jít," uvedl mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Šedesátiletý muž zpočátku se strážníky spolupracoval, následně jim sdělil, že byt opustí a započal si balit své věci. Po chvíli však strážníci zaregistrovali změnu v mužově chování. "Poté, co se muž oblékl, zprudka otevřel okno v jednom z pokojů bytu a skokem na parapet okna se pokusil z okna vyskočit," popisuje dále mluvčí strážníků. 

MARICA se říká podle bývalé slavné restaurace objektu na pátém obvodě v Porubě, který dnes slouží bezdomovcům a dělá ostudu – ale to se má brzy změnit, nový majitel má velké plány.
OBRAZEM: Bývalá porubská Marica je doupě bezdomovců kálejících okolo sebe

Tomuto zabránila pohotová reakce jednoho ze strážníků, který jej uchopil za oděv a končetiny a vtáhnul jej zpět do bytu.

Následně strážníci předali muže do péče zdravotníků, kteří strážníky požádali o asistenci při převozu na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava.

Projekt Bo kultura jede!!! má za cíl podpořit umělce v těžké době a zároveň rozpohybovat kulturní akce pro veřejnost. První koncert projektu - kapela Úspěch, 25. května 2020.
PODÍVEJTE SE: Premiérový koncert po nouzovém stavu v Ostravě v Trojhalí Karolina
Ilustrační foto.
Včelaři v regionu vykrádají kolegy, včely jsou drahé, mnohé roje nepřežily zimu