K útoku došlo v jednom rodinném domě okolo půl osmé večer. Muž, z něhož se později vyklubal útočník, tam popíjel alkohol za přítomnosti své osmadvacetileté manželky. Dvojice se dostala do sporu a agresor rozbil skleněnou výplň dveří. Později shazoval i další věci z přilehlých poliček. Uvnitř byly také dvě ženy, které dostaly strach, a jedna z nich se rozhodla přivolat svého devětatřicetiletého manžela.

„Skupina se přesunula na zahradu, kde se příchozí muž pokusil zasáhnout. Útočník ovšem uchopil do rukou sekeru a následná rána sjela poškozenému po ruce a zasáhla ho do zad,“ komentoval tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský s tím, že rána byla hluboká zhruba pět centimetrů. Napadenému však nehrozilo nejhorší. „Ve večerních hodinách jsme ošetřovali devětatřicetiletého muže. Byl při vědomí a utrpěl sečné poranění zad. Lékaři ho ošetřili a následoval převoz na Chirurgické oddělení Slezské nemocnice,“ vysvětloval mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Útočník byl ihned po napadení zadržen a putoval do policejní cely. „Dotyčný čelí obvinění pro pokus těžkého ublížení na zdraví. Celá záležitost je momentálně v šetření,“ pokračoval René Černohorský.

Během posledního velikonočního pondělí přitom nešlo o jediný podobný incident. Sedmadvacetiletá cizinka v jednom z bytů v Olomoucké ulici v Opavě jenom o dvě hodiny dříve v opilosti bodla do hrudníku o rok mladšího muže. Také on nebyl v přímém ohrožení života a musel být transportován na chirurgické oddělení Slezské nemocnice.

Záchranná služba. Ilustrační snímek.
Mladý muž spadl v Podhradí ze stromu