S definitivní platností o tom v minulých dnech rozhodl Vrchní soud v Olomouci, který zamítl Slezákovo odvolání proti zářijovému verdiktu Krajského soudu v Ostravě.

Slezák a jeho o rok starší kamarád Michal Zavadilík z Valašského Meziřičí, který byl již za tento čin pravomocně odsouzen k sedmi rokům vězení, loupili vloni v říjnu ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Původně se chtěli zmocnit pouze kabelky, kterou držela v ruce. Jenže Slezák do ní strčil tak silně, až spadla na zem a zranila se. Poté s taškou utekli. Uvnitř našli peněženku s hotovostí ve výši pět set korun a osobní věci. Celková škoda dosáhla 920 korun. O lup se násilníci rozdělili.

Slezák se u odvolacího soudu domáhal osvobozujícího verdiktu. Tvrdil, že se přepadení přímo nezúčastnil a vše údajně sledoval z druhé stany chodníku. Když si uvědomil, co jeho kamarád udělal, údajně zpanikařil a utekl. Soud mu ale neuvěřil. Důkazy totiž jednoznačně potvrzovaly Slezákovu vinu.

„Jeho odvolání jsme zamítli jako zcela nedůvodné. Krajský soud správně rozhodl o vině i trestu, který je přiměřený a zákonný. Neměli jsme žádný důvod do rozsudku zasahovat,“ řekl Deníku mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Petr Angyalossy s tím, že v sedmiletém trestu je zohledněna i předchozí Slezákova trestná činnost.

Žena se léčila téměř osm týdnů. „Utrpěla zhmoždění levého předloktí, tržně zhmožděnou ránu prstu levé ruky, zhmoždění levé kyčle a zlomeninu horního a dolního raménka stydké kosti.

„Najednou jsem ležela na zemi, byla to strašná rána. Neměla jsem tašku a nevěděla, co se stalo,“ řekla již dříve přepadená žena.

Slezák si sedmiletý trest odpyká ve věznici s ostrahou.