Z prodejny zmizely cigarety  

Dalším případem vykradené prodejny potravin se nyní zabývají opavští policisté.

Dosud neznámá osoba se před nedávnem dostala do objektu obchodu v Budišovicích, odkud si donesla množství různých druhů cigaret a tabáku.

„Šlo o zboží se výši nejméně pěti tisíc korun. Informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí, lze volat na policejní číslo 974 737 651,“ poznamenal mluvčí opavské policie René Černohorský.

Zloděj si políčil na naftu  

Škodu ve výši téměř dvaceti tisíc korun způsobil v minulých dnech zatím neznámý člověk firmám i soukromníkům v Pusté Polomi.

V ulicích Bartoškova a K Zátiší si totiž vyhlédl několik pracovních strojů a aut, z nichž se pokusil ukrást naftu. Povedlo se mu to ale až na několikátý pokus.

Nejdříve vypáčil zámek nádrže z pásového bagru, ale k pohonné hmotě se nedostal. Stejným neúspěchem skončil i další zlodějův pokus o krádež nafty z druhého bagru a selhání nastalo i při vloupání do nádrže nákladního automobilu značky Iveco.

„K odcizení motorové nafty došlo až po otevření kapoty zde odstaveného stavebního válce a palivo bylo rovněž odčerpáno a zcizeno z nádrží dvou kolových bagrů, čímž vznikla celková škoda ve výši nejméně dva tisíce korun. Poškozením zámků, palivových nádrží a dalšího zařízení pak byla poškozeným právnickým i fyzickým osobám způsobena škoda za patnáct tisíc,“ vyjmenoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Jakékoli informace, které by policisty přivedly na stopu po zloději, lze sdělit na čísle 974 737 651.

Dvě vykradená auta v jeden den  

Hned dva případy vloupání do aut s datem 27. března registrují policisté v opavském okrese. Zloděj se měl dovnitř dostat vždy po rozbití oken u dveří.

„K prvnímu skutku došlo v Opavě v ulici U Fortny přibližně v čase mezi půl jednou a jednou hodinou odpoledne. Neznámý pachatel se vloupal do vozidla značky Škoda Octavia a odcizil takzvanou diplomatku s peněženkou, platební kartou a dalšími osobními věcmi. Způsobená škoda činí více než deset tisíc korun,“ popisovala vrchní inspektorka opavské policie Pavla Welnová.

Druhý čin byl spáchán chvíli poté, kolem půl druhé a druhé hodiny v Hradci nad Moravicí ve Slezské ulici na parkovišti u restaurace. Zde se někdo vloupal do vozu volkswagen golf.

„Odcizena byla příruční kožená taška s osobními věcmi, škoda činí necelé čtyři tisíce korun,“ dodala Welnová.

Zručný poberta okradl ženu o peněženku přímo v trolejbuse  

Dopravní prostředky se stávají terčem zlodějů poměrně často. Přesvědčila se o tom v úterý 27. března také jednapadesátiletá žena, jež ráno cestovala trolejbusem v Opavě.

Kabelku sice měla pověšenou na rameni, avšak v nestřežený okamžik se k ní přiblížila neznámá osoba a z tašky jí ukradla peněženku.

„Někteří pobertové se nebojí zneužít situace a připravit cestující o jejich osobní věci. Lidé by měli být všímavější a ostražitější. Pokud cestují hromadnými dopravními prostředky, měli by mít své věci vždy na očích, například kabelku držet v ruce před svým tělem. Uzavřena by měla být zipem nebo jiným zapínáním,“ nabádala vrchní inspektorka opavské policie Pavla Welnová.

Ilustrační foto
Lékařka v Ostravě ordinovala se třemi promile. Pacient zavolal policii
Zchátralé Janské Koupele jsou zaplaveny spodní vodou.
Janské Koupele zaplavila voda