Rozsudek vynesl Krajský soud v Ostravě. Senát uznal Kováče vinným z vraždy a týrání. „Čin spáchal zvlášť surovým způsobem," řekl soudce.

Kováč podle obžaloby družku dlouhé měsíce týral. Dělo se tak zejména ve vítkovské ubytovně, kde s nimi ve stísněných podmínkách žily i jejich tři malé děti ve věku dva, čtyři a pět let. Rodiče často popíjeli alkohol, Kováč pak ženu před zraky potomků bil. Sourozenci bývali i svědky jejich sexuálních hrátek.

Kováč je dokonce nutil k tomu, aby do své opilé matky ležící na zemi kopali. Jednou je také přiměl, aby jí nakrátko ostříhali vlasy.

Zdroj: Youtube

Nevědomé přiznání

Ladislav Kováč u krajského soudu.K tragédii došlo v noci z 3. na 4. února letošního roku. Kováč družku několik hodin surově mlátil. Zasadil jí nespočet ran pěstmi, kopal do ní, udeřil ji také kovovou paličkou na maso. Na ležící ženu pak naskakoval a dupal po ní. „Ty ku… jedna, já tě dneska zabiju," křičel během zběsilého útoku.

Družka utrpěla velmi závažná zranění, mimo jiné natržení ledviny a jater. Kováč se později rozhodl, že jí zavolá záchrannou službu.

Vytočil linku tísňového volání. Ještě předtím, než začal mluvit do sluchátka, se k ženě otočil a přikázal jí: „Ne že řekneš, že jsem tě zbil!" V té době již ale operátorka hovor přijala. A jelikož se hovory nahrávají, šlo vlastně o nevědomé přiznání.

Žena byla transportována do nemocnice, kde ale 5. února na následky zranění zemřela.

Dlouhodobé týrání

Kováč svou družku týral dlouhodobě. Žena musela několikrát vyhledat lékařské ošetření, v ubytovně zasahovali i záchranáři. Násilnosti vyšetřovala také policie, družka ale nedala souhlas ke stíhání svého partnera. Při výslechu také uváděla, že si zranění způsobila sama, například při pádech ze schodů.

Kováč u hlavního líčení odmítl vypovídat. K samotnému útoku se nevyjádřil ani během policejního vyšetřování. Při jednom z výslechů pouze prohlásil: „Chtěl bych jen uvést, že mě to všechno velmi mrzí."

Trest by si měl odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou.