Na alkohol v krvi při jízdě automobilem doplatil i teprve šestnáctiletý mladík, který neměl za volantem co dělat. Škodou Octavií jel v sobotu v půl deváté večer z Opavy do Podvihova. Alkohol i nepřiměřenou rychlost nezvládl a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk, vjel na trávník a auto převrátil na střechu. Spolu s o dva roky starším kamarádem ale vymysleli fintu, jak se z problému vyvléknout. Po příchodu domů zavolal opilý řidič svému otci, aby mu oznámil že havarovaný automobil někdo ukradl od nich ze dvora. Otec to samozřejmě neprodleně ohlásil policistům. Ti ale rychle přišli na to, že celá historka je smyšlená. Celková škoda je sto dvacet tisíc. Kdo mladíkovi alkohol prodal, v současné době šetří policie.

V neděli brzy ráno havaroval také šestačtyřicetiletý muž ze Slavkova. Ten řídil svůj Peugeot 206 po Olomoucké ulici v Opavě. Stejně jako v předchozím případě, i on požil před jízdou alkohol. Kvůli jeho vlivu a nepřiměřené rychlosti najel na vybudovaný ostrůvek zdejšího viaduktu, poté narazil do dopravních značek. Po příjezdu policie mu bylo v dechu naměřeno 1,1 promile. Proto mu také na místě zadrželi řidičský průkaz.

Další podnapilý řidič byl stejně jako v prvním případě mladistvý, ale byl polské národnosti. Toho kontrolovali strážníci Městské policie v Opavě v ulici Zámecký okruh.

„Vzhledem k tomu, že byl z řidiče cítit zápach alkoholu, byli na místo přivoláni policisté z Obvodního oddělení Policie České republik v Opavě," vysvětlil tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský. Teprve šestnáctiletému Polákovi naměřili v dechu 0,34 promile. Na obvodním oddělní policie si poseděl až do půl sedmé ráno, než si jeho i automobil vyzvedla matka. (klj)