Prchající osoba se vydala mezi panelové domy a snažila se ukrýt v jednom ze vchodů. Policisté ihned zjistili, že muž z obchodu ukradl flašku alkoholu, schoval si ji pod oblečení a chtěl odejít bez placení.

Železník se zvedl a postupuje.
Železník se zvedl a postupuje

„Na základě těchto informací jej policisté v prostoru sídliště zadrželi a převezli do budovy místního policejního oddělení. Prokázáním totožnosti a lustracemi v evidencích byl v muži zjištěn pětadvacetiletý recidivista z Budišova nad Budišovkou, který byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem opavského soudu k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který vykonal loni v létě,“ konstatoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Ilustrační foto
OKO chystá koncert pro všechny z první linie

Jak se ukázalo, je tento pětadvacetiletý muž pro policisty a kriminalisty „známou firmou“. Už v minulosti totiž byl z přečinu krádeže stíhán. Tak například jen od poloviny loňského listopadu 2019 do letošního 8. dubna byl při krádežích přistižen nejméně patnáctkrát.

Jarní trhy. Ilustrační foto.
Prodejci se vrací na Dolní náměstí, v Opavě startují farmářské trhy

„Jednalo se o různé prodejny, nákupní centra a supermarkety ve Vítkově a Budišově nad Budišovkou. Jak bylo zjištěno, zcizoval hlavně lahve alkoholu, cukrovinky, potraviny i kosmetické a drogistické zboží,“ doplnil René Černohorský s tím, že pachatel skončil ve vazbě.