Stejně jako pět předchozích letošních vrahů v kraji neunikal třiašedesátiletý muž detektivům z mordparty dlouho. Noc po činu už trávil v cele! Oběť objevil svědek v porostu přibližně někde uprostřed Bělského lesa. Přičemž už na první pohled bylo zřejmé, že smrt si ji nevybrala náhodou. „Utrpěla bodnořezná poranění na horní části těla,“ potvrdila mluvčí policistů Soňa Štětínská.

Vraždilo se ve čtvrtek odpoledne, tělo nalezli snad vzápětí po činu. Bělský les se poté hemžil policisty v uniformě, civilu i oblečení pro ohledávání a zajišťování stop. Na tolik frekventovaném místě byla jejich přítomnost jednoduše nepřehlédnutelná.

V tomto domě mělo k výbuchu dojít.
Exploze v Bolaticích na Opavsku: šlo o vyřizování účtů mezi podnikateli?

A objevily se obavy. „Chodím tam každé volno běhat, nepříjemná situace,“ svěřila se jedna z místních žen, která si nepřála zveřejnit jméno. „Nejhorší je, že spousta lidí tam chodí pěšky i v noci. Bych se zbláznila. Kolikrát v mém mládí mi se Zábřehu už nic nejelo a měla jsem tam jít pěšky. Bylo by to rychlejší. No, nešla jsem nikdy!“ uvedla Lada Marmolová a přidala případ učitelky zavražděné tu údajně opilcem.

Snad jedinou fámou, jež se po poslední ostravské vraždě objevila, bylo, že obětí se stala třiačtyřicetiletá Lucie M. z Karviné zařazená do celostátního pátrání jako osoba pohřešovaná.

Mluvčí policie Štětínská upřesnila, že usmrcené bylo pětašedesát let a pocházela z Ostravy. Stejně jako její o dva roky mladší vrah. „Kolegové z městského policejního ředitelství se díky své znalosti prostředí a dalších okolností ve velmi krátké době dobrali k osobě, která mohla být označena za podezřelou,“ řekla.

Střelba v městské části Ostrava-Zábřeh na ulici Čujkovova, 10. července 2020.
OBRAZEM: Na ubytovně v Ostravě-Zábřehu se střílelo, střelce odvezla sanitka

Na území moravskoslezské metropole kriminalisté pachatele záhy zatkli. Z výslechu vyplynulo, že se se zavražděnou znal… a došlo mezi nimi v Bělském lese ke „slovní rozepři“. „Muž ji měl způsobit zranění, jimž na místě podlehla. Obvinili jsme ho z vraždy s trestní sazbou do deset do osmnácti let,“ dodala Štětínská.