Poté se do práce pustili policisté, kriminalisté, vyšetřovatelé hasičů, další specialisté i psovod se svým „svěřencem“. O tři dny později policisté informovali, že stodolu nejspíše někdo podpálil a použil k tomu zápalky. Ještě předtím, než začala hořet zmíněná stodola, pokusil se pachatel neúspěšně založit požár i v tamní siláži. 

Cisarak cup
Štítina hlásí další výhru v Cisarak cupu

Nyní bylo zjištěno, že za vším stojí šestatřicetiletý muž z Opavska. A není to jeho jediný prohřešek. Už letos 21. dubna úmyslně zapálil asi čtyři hektary rákosí v lokalitě zvané Černá louka v katastru Brumovic. A odpoledne předtím, než se sirkami vyrazil ke kravařskému seníku, se ještě stihl vloupat do uzamčeného pokoje v paneláku v opavské Zeyerově ulici.

Stalo se tak, když se odtud stěhoval pryč z pronajatého bytu. Čtyřiašedesátiletému muži ukradl televizi za tři tisíce. To požár, který způsobil, už jej vyjde dráž. Způsobil totiž škodu za nejméně 230 tisíc. „Již bylo zahájeno trestní stíhání tohoto šestatřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádeže a poškození cizí věci,“ uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský. 

Vizualizace zimního stadionu.
Další studie rekonstrukce „zimáku“ v Opavě je na světě. Jak dopadne tentokrát?