Vypátrali pětačtyřicetiletého Opavana, který v říjnu vykradl zahradní chatku v kolonii U Vodárny a majiteli způsobil krádeží i poškozením věcí škodu za sedm tisíc korun.

V říjnu ještě ukradl z přístřešku za Stříbrným jezerem peněženku s 2 200 korunami a k dovršení všeho sebral v Penny marketu tabulku čokolády. Policisté ho jako nenapravitelného recidivistu začali stíhat. 3. listopadu.

Neznámý poberta se kolem 3. listopadu vloupal do skladu pneumatik v Kateřinkách a odnesl si šest „michelinek“ a čtyři „barumky“ . Majiteli vznikla škoda za 35 400 korun.

Do kravařského skladu na golfovém hřišti se 3. listopadu dostal neznámý zloděj a sebral z něj různé golfové nářadí. Než se k němu dostal, poničil části zařízení a celková škoda se Zámeckému golf klubu Kravaře vyšplhala na 25 100 korun.

Rozestavěnou garáž ve Štěpánkovicích navštívil bez svolení majitele 3. listopadu host, který ji prohledal a poškodil uložený přístroj. Nic k ukradení nenašel, ale policisté ho přesto vypátrali. Jde o pětadvacetiletého recidivistu, který měl být do června 2009 v podmínce. Protože se v ní neosvědčil, putoval rovnou do vazby.