Podle informací Deníku, které potvrdily dva nezávislé zdroje, se jedná o bývalého extraligového útočníka Kamila Glabazňu. Případem už se zabývá policie.

Policejní komisařka oddělení hospodářské kriminality ho obvinila z přečinu zpronevěry.

„Obviněnému je kladeno za vinu, že v době od listopadu 2016 do ledna 2017 měl jako sekretář a lektor bruslení v hokejovém klubu v Krnově vyinkasovat od jednoho člena klubu členský příspěvek a od zástupců místních základních a mateřských škol za proběhlé kurzy celkovou částku přesahující 45 tisíc korun. Ty neměl odevzdat do pokladny klubu. Finance neměl uhradit ani po urgencích klubu, kde nyní již nepracuje,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Obviněný hokejový trenér se k trestné činnosti doznal. Jako důvod svého jednání uvedl tíživou finanční situaci. „Do dnešního dne uhradil klubu pouze osm tisíc korun. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ doplnila Pavla Jiroušková.

Útočník Kamil Glabazňa patřil k velkým talentům a dotáhl to až do extraligy, kde oblékal dres pražské Slavie. Odchovanec Opavy dlouhé roky působil také v Novém Jičíně nebo Jindřichově Hradci.

Po skončení kariéry se začal věnovat trénování, kdy působil v Opavě, Horním Benešově a naposledy Krnově. O důvodech Glabazňova chování se dá jen spekulovat. V hokejových kuzích v Krnově nebo v Opavě se proslýchá, že měl delší čas dluhy, které nedokázal splácet. 

Ilustrační foto
Změní volby postoj politiků heřminovské přehradě?