„Pracuji na pozici International Guest Ambassador. Jednou z hlavních náplní mé práce je asistovat neanglicky mluvícím cestujícím, pro které zajišťujeme překlady a asistenci během plavby. Také doprovázím klienty na výletech a mám povinnost minimálně třikrát týdně večeřet s klienty – obvykle organizujeme jeden večer například pro španělsky mluvící hosty, další pro německy mluvící hosty a tak podobně,“ popisuje Kateřina Přibíková svou současnou pracovní pozici s tím, že pracovní den pro ni obvykle začíná v osm hodin ráno, a končí většinou hodinu až půl hodiny před půlnocí, s tří až čtyřhodinovou přestávkou přes poledne, takže práce na lodi není žádná dovolená. Navíc se pracuje sedm dní v týdnu bez přestávky.

Jakobínka v Rožmberku nad Vltavou se po více než 100 letech otevřela pro veřejnost.
Zrekonstruovaná věž Jakobínka se otevřela veřejnosti. Pohled z ní vás ohromí

Titulní strana magazínu VíkendZdroj: deníkJeště předtím, než se Kateřina nalodila, vystudovala obchodní akademii v Plzni a už během studia začala jezdit do Španělska jako delegát cestovní kanceláře, pracovala pro různé španělské touroperátory a poznala spoustu lodí a lodních společností. Bohužel díky krizi ve Španělsku přišla o práci, a tak se začala rozhlížet, kam dál.

„Cestovat na lodích se mi vždy líbilo, a tak jsem si řekla, že bych to mohla zkusit,“ vzpomíná. Od doby, kdy se zaregistrovala na webu www.allcruisejobs.com, do chvíle, kdy získala práci u společnosti Silversea, musela absolvovat dva měsíce trvající přijímací řízení. Tato společnost má v současnosti osm lodí.

Více se dočtete v sobotním magazínu Víkend, který je součástí regionálních Deníků.

Co dalšího najdete v magazínu Víkend?

- Gastronomie: O trošku zdravější grilování
- Cyklotrasy: Cesta jižní Moravou za kouzlem vinic
- Soutěž o nejhezčí třídu prvňáčků - představujeme vítěze

Předplaťte si Deník s přílohou Víkend již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.