Mohl to být výhodný nákup. Pozemky ve Velkém Slavkově s krásným výhledem na štíty Tater se před více než dvaceti lety prodávaly „za hubičku“.

Andrej Kiska, v té době eurový multimilionář, ještě netušící, že někdy vstoupí do politiky, si rozsáhlé pozemky koupil. Jenže se stal součástí obřích katastrálních machinací, v nichž mafiánské struktury napojené na politiky tehdejší vlády prodávaly pozemky, které zcizily jejich právoplatným vlastníkům.

Jaroslav Naď, dvojka kandidátky Obyčejných lidí (OLaNO) ve slovenských volbách
Přicházejí lidé už nezatížení komunismem. To je šance, říká Jaroslav Naď

Kiska v roce 2018 soud o vlastnictví pozemku prohrál. Více než peníze však Kisku podle jeho vlastních slov mrzela ztráta reputace. Alespoň to přiznává v posledním ze zatím tří diskreditačních videí. Ta si nahrál jeho známý, který měl Kiskovi pomoci získat zpět peníze, které do koupě pozemků vložil.

Premiérský sen mizí

„Fico se bojí, Fico mě nenávidí a udělá vše pro to, aby mě pošpinil. Jsme týden před volbami a snaha o špinavou kampaň bude pokračovat,“ uvedl k podle odborníků sestříhaným videím Kiska.

Lidé se sešli na vzpomínkovém shromáždění na Náměstí svobody v centru Bratislavy 21. února 2020 v den druhého výročí vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové. Shromáždění, které uspořádala iniciativa Za slušné Slovensko,
Dva roky od vraždy. Slovensko si připomíná výročí smrti novináře Kuciaka

Další problém má však Kiska s tím, že je vyšetřován policií za daňové úniky, když si odepsal část nákladů na prezidentskou kampaň. V případě, že by byl obviněn, se už i prezidentka Zuzana Čaputová vyjádřila, že by měla problém s jeho jmenováním premiérem.

Zatímco Kiska a jeho strana Za lidi řeší skandály a dezinformace, náskok Obyčejných lidí Igora Matoviče se před nimi zvyšuje.

Kiskův premiérský sen se před sobotními volbami rozplývá.