Ve videu je vidět počítačem vytvořený trojrozměrný ruský tank, který jako losos překonává dlouhé vzdálenosti z hloubi Ruska, aby svůj život ukončil na úrodných polích Ukrajiny, jak praví vypravěč, zatímco se z kanónu virtuálního modelu tanku T-72B3, zjevně opuštěného a zničeného, valí dým. Ruské tanky se podle vypravěče "řídí evoluční touhou ukončit své žití v lepším místě", a tak po příjezdu na Ukrajinu "všechny druhy ruských tanků hynou".

Letošní migrace byla podle videa mimořádnou i pro "dravce na Ukrajině" v podobě bezpilotních letounů či místních rolníků s traktory. A v narážce na slabinu ruských tanků v podobě zásobníku munice pod věží, po jehož zásahu tank exploduje a jeho věž je výbuchem odmrštěna, nahrávka dodává, že "většina druhů tanků odhazuje věže, aby ukončila svůj životní cyklus".

Zičený ruský tank na dálnici do Kyjeva 11. dubna 2022
Účinné využití. Ukrajinci ničí ruské tanky zastaralými granáty, ukazují videa

Rusko během bojů na Ukrajině přišlo už o bezmála 1200 tanků, tvrdí ukrajinský generální štáb, jehož údaje ale nelze nezávisle ověřit. Na internetu se ale objevily snímky a záběry zničených různých typů ruských tanků T-72, T-80 i T-90. Nejnovější ruský tank T-14 Armata se zatím vyskytuje jen na přehlídkách, výstavách a veletrzích, do bojů jej Rusko dosud nenasadilo.

Oslava výročí? 

Parodické video se na twitteru objevilo 9. května, kdy Rusko slavilo Den vítězství sovětské armády nad nacistickým Německem. Nahrávku zveřejnila ukrajinská spisovatelka a překladatelka Tetjana Denfordová a dále ji sdílel Christian Borys, který vede mimovládní charitativní organizaci Saint Javelin, dodal Onet. Sám název organizace je parodickou narážkou na americké protitankové střely Javelin, které si na ukrajinském bojišti vysloužily pověst zabijáka tanků.