Minulé vedení opavské radnice se k plánu znovu vrátilo. V prosinci 2017 zastupitelé těsně vznik nové plovárny u Víceúčelové haly za 350 milionů bez DPH odsouhlasili. Po neúspěšném prvním kole soutěže zvýšili limit na 380 milionů bez DPH. Ani to ale nestačilo, protože do druhého kola tendru se stejně jako do toho prvního nikdo nepřihlásil.

Opozice tehdy kritizovala údajnou nepřipravenost projektu a ostře diskutovaná byla i cena, za kterou se měl aquapark postavit. Tak či onak, i tento záměr ztroskotal. Už před loňskými komunální volbami tak bylo jasné, že bazén bude jedním z hlavních volebních témat ve městě, což se potvrdilo. Současná opavská radnice jej bere jako jednu ze strategických investic, kterou by, stejně jako jejich předchůdci, ráda dotáhla do zdárného konce.

Kaple stojí na kraji obce.
Z historie regionu: Kaple Nejsvětější Trojice slouží znovu věřícím

A přípravy už začaly, radní totiž schválili vypracování studie proveditelnosti nového projektu bazénu včetně varianty na využití toho současného. „Studie by nám měla nastavit, kam v projektu směřovat, srovnat obě varianty po stránce ekonomické, personální i energetické. Studie posoudí obě možnosti, zhodnotí dostupnost, spádovost a podobně. Měla by nám dát jasnou odpověď na řadu otázek, které prozatím v souvislosti s výstavbou bazénu nebyly zodpovězeny,“ vysvětluje opavský primátor Tomáš Navrátil.

Za studii město zaplatí 270 tisíc a její výsledky by měly být známy do konce letošního října. „Zhotoví ji pro nás renomovaná firma Relaxsolution, která disponuje špičkovými odborníky. Jde o přední českou firmu, mající v oblasti výstavby bazénů a aquaparků obrovské zkušenosti, podílela se například na vzniku pražského Aquapalace,“ dodal.

Sportovní klub Fénix Opava motivuje mládež ke zdravému životnímu stylu.
Tak jako Fénix vstal z popela, ožívají i členové opavského workoutového spolku