Společnost Severomoravské vodovody a kanalizace (SmVaK) Ostrava tak dokončí rekonstrukce na této silnici, které začala před dvěma lety. Tehdy se to týkalo úseku od centra města po kruhový objezd s Vančurovou ulicí.

Deskové hry
Nuda v karanténě: jak na Opavsku šly a jdou na odbyt deskové hry?

Tentokrát se dělníci přesunou na úsek od zmíněného rondelu po odbočku na Žižkovu ulici. Opavané proto musí počítat s rozsáhlými omezeními, která by měla trvat až do podzimu.

Kamiony mají smůlu

A v čem budou spočívat? Tak především, doprava bude vedena pouze jednosměrně. Automobily do 3,5 tuny budou moci Krnovskou projet jen z centra směrem ven z města. V opačném směru, tedy z příjezdu od Krnova nebo Bruntálu se na Krnovskou nedostanou a budou muset jet objížďkami.

Co se automobilů nad 3,5 tuny týká, tak pro ně se ulice úplně uzavře, takže jak ve směru do centra tak i z něj pojedou po objízdných trasách. Ta oficiální povede po ulicích Palhanecká, Rolnická směrem na severní obchvat a dále po Hlučínské, Ratibořské, Praskové a poté na Nádražní okruh a přes Olbrichovou na Krnovskou.

Záběry z míst nehody
Dva vážně zranění cyklisté u Vítkova: řidiče přemohl mikrospánek

Autobusy a trolejbusy, stejně jako vozidla Integrovaného záchranného systému nebo cyklisté budou moci jet po Krnovské v obou směrech.

V Krnovské se navíc bude opravovat i most přes Jaktarku, který se nachází u odbočky na Boční ulici. Rekonstrukce má na jedné jeho polovině začít v pondělí 4. května. V tomto místě budou dopravu řídit semafory. Závěrem dodejme, že všechny opravy v ulici jsou akcí SmVaKu a Ředitelství silnic a dálnic České republiky.