Nekonzumujte živočišné tuky a těžká jídla, která tyto orgány zatěžují. Užívejte tinktury či aperitivy podporující trávení. Na harmonizaci této oblasti jsou vhodné nať a kořen parchy saflorové a hořec žlutý, který posiluje játra, zlepšuje činnost žlučníku a jeho hospodaření s žlučí. Tím zlepšuje pálení žáhy a překyselení.

Je-li to možné, dopřejte si pozdní snídani doporučuje se jíst až v 9 hodin ráno, kdy je již žaludek i dvanáctník řádně vyprázdněný. Užívejte psyllium. Vlákninu, která zasytí žaludek a pomáhá detoxikovat a vyprazdňovat střevo. Užívejte dvakrát denně ráno a večer polévkovou lžíci např. do kysaného jogurtu, 100% mrkvové a ananasové šťávy, jablečného nektaru nebo rýžového a mandlového mléka.

Kombinujte listovou zeleninu se sacharidy dejte si kroupy, kuskus, jáhly i ovesné vločky. Nezapomínejte dodržovat pitný režim, nejlepším nápojem je filtrovaná čistá voda např. s citronem. Jako aperitiv před jídlem pijte nálev ze saturejky zahradní, která působí dezinfekčně, je vhodná při průjmech a nadýmání, proto přidávejte do luštěnin. Ovlivňuje i oběhový a nervový systém. Celkově optimalizuje metabolismus a snižuje hladinu krevního cukru.

Doporučujeme užívat koření čubrica, nejen jako koření, ale jako čaj. Pomáhá diabetikům a podporuje laktaci (tvorbu mateřského mléka). O víkendu ve dnech Lva je nejúčinnější zastřihávat konečky vlasů a pečovat o pokožku hlavy. Vyzkoušejte bylinné vlasové zábaly s oleji. Masírujte temeno a týl a samozřejmě je potřeba podpořit kvalitu vlasů i vnitřně.

Nejvhodnější kombinace je čaj na zlepšení látkové výměny a doplnění organismu o minerální látky a stopové prvky, např. řasy, jako je spirulina a chlorella. V přírodě přírodním zdrojem biotinu je žampion, který posiluje vlasy, kůži a nehty. Užíváme ho v jídle, nasušený na prášek, na lžičku anebo jako tinkturu.

Slezské bylinářství a kořenářství, Na Valech, Opava