Pokud cestujete vlakem mezi Kravařemi a Hlučínem, musíte se obrnit trpělivostí a připravit se na trochu nepohodlí. Právě totiž začala oprava několika železničních přejezdů a potrvá ještě i část následujícího týdne. Pro některé cestující to znamená omezení.

„Cestování během výluky je pro mě komplikované, někdy není jasné, do kterého vlaku máme nasednout,“ uvedl Libor Glabasnia, který v Hlučíně studuje na střední škole.

Lucie Bílá s Arakainem, festival HradyCZ 2017, Kunětická hora.
Do Hradce přijede Olympic, Richard Müller a poprvé také Arakain s Lucií Bílou

Podle tiskového mluvčího Správy železniční a dopravní cesty Pavla Tesaře probíhají práce v rámci modernizace přejezdů na trati Opava východ Hlučín.

„Na zmiňované trati aktuálně probíhá komplexní rekonstrukce celkem tří železničních přejezdů,“ uvedl tiskový mluvčí . Výluka probíhá v úseku Kravaře ve Slezsku Hlučín, místo vlaků jezdí náhradní autobusová doprava. Podle tiskového mluvčího jde o jeden přejezd v těsné blízkosti zastávky Kravaře-Kouty a dva nedaleko stanice Dolní Benešov.

„Zbylé dva související přejezdy jsou z důvodu konání výluky vypnuty z provozu a osazeny patřičným dopravním značením,“ dodal Pavel Tesař a upřesnil, že v tomto případě se jedná o přejezd poblíž zastávky Kozmice a opět nedaleko stanice Dolní Benešov.

Termín ukončení rekonstrukce je 23. srpna okolo 14. hodiny.

Ilustrační fotografie.
Revitalizace parku uzavřela silnici u kulturního domu