I když má mladá cukrářka vystudovanou marketingovou komunikaci, rozhodla se vrátit do rodného města a pracovat na svém snu o „sladkém byznysu".

Zatím je úspěšná. Jejího talentu si všiml tým z magazínu Apetit, díky kterému už v polovině letošního roku prezentovala své dovednosti na kulinářských akcích v Praze. Nyní se vrátila z Bruselu, kde krajany potěšila tradičními vánočními cukrovinkami.

„Připravila jsem například klasické vanilkové rohlíčky, kakaové pracny, vánoční chlebíček a štolu, perníčky, linecké nebo vláčný mrkvový dort. Ohlasy byly výborné, krajané v Bruselu se kolikrát na Vánoce ani domů nedostanou, takže měli velkou radost ze známých dobrot," prozradila Diehlová.

Na prestižní akci Czech Design And Fashion Weekend zastupovala jako jediná Moravskoslezský kraj a gastro sortiment. Akci navštívilo zhruba osm set hostů nejen z řad významných evropských institucí, ale i studentů či krajanů žijících dlouhodobě v belgické metropoli.

„Pozvánka na takovou zahraniční akci se již nemusí opakovat. Byla to velká čest zúčastnit se a maximální výzva prezentovat se mimo ČR. Pečivo absolvovalo z Dolního Benešova cestu dlouhou přes 1200 kilometrů, proto jsem volila sortiment, který takový převoz vydrží," dodala talentovaná cukrářka.

Terezie Diehlová sice zatím připravuje cukrářské výrobky na amatérské bázi, to už by se však mělo brzy změnit.

„Zatím je to můj velký koníček, pracuji ale na budování vlastní provozovny. Bylo třeba vyřešit všechna potřebná povolení a momentálně se pracuje na stavebních úpravách. V průběhu roku 2015 by už měla být provozovna připravena," uzavřela Diehlová s tím, že sortiment budou tvořit dezerty, zákusky, dorty a jiné cukrovinky s důrazem na kvalitní ingredience a poslední trendy.