Výstava se koná v areálu kynologického klubu na Albertovci. „My každoročně děláme pro děti, hlavně pak pro mateřské školky, ukázkové akce se psy. Loni se zrodil nápad udělat takovouto akci v rámci oslav Dne dětí a hned na ni přišlo pětadvacet malých chovatelů a jejich pejsků.

Výstava i soutěž měly veliký ohlas, a tak věřím, pokud nám vyjde vstříc i počasí, že jich letos bude ještě více,“ řekl Deníku Karel Pustelník z pořádajícího kynologického klubu. Děti si mohou přivézt jak svého pejska, tak i třeba voříška půjčeného od sousedů.

Na ně a jejich čtyřnohé přátele čekají pořadatelé mezi osmoua devátou hodinou ranní. Při přejímce ale musí být předloženo platné veterinární osvědčení, ve kterém bude uvedeno, že pes byl řádně očkován proti vzteklině, a to nejméně měsíc před akcí a nejdéle rok před ní.

V půl deváté bude zahájena výstava a posuzování pejsků v kruhu. Po polední pauze v jednu odpoledne začne ukázka výcviku psů a hned poté dovednostní soutěže pejsků. Vyhlášení výsledků je plánováno na druhou odpolední. Soutěžit se bude hned v několika kategoriích.

Bude samozřejmě vyhodnocen vítěz výstavy voříšků, ale také nejhezčí pár dítě – pes, nejmenší a největší pes, největší podoba pán a pes a nejmladší účastník. Všichni zúčastnění obdrží medaili.