Vždy jednou měsíčně se kulisami na pódiu v opavském Artu stanou stůl a dvě křesla. Do jednoho z nich usedá moderátor Jakub Plaskura, to druhé vždy patří pozvanému hostu. Talkshow Hovory s… funguje od roku 2016 na způsob známých televizních show jako Všechnopárty Karla Šípa nebo Show Jana Krause.

Pozvané osoby jsou vždy dvě. Do minulého dílu zavítal pedagog a operní pěvec působící také ve Slezském divadle Opava Alexander Vovk. Hned po něm pak Jakub Plaskura zpovídal tanečního mistra, rodáka z Ostravy, Zdeňka Chlopčíka, kterému se také přezdívá kat ze StarDance.

Motorová lokomotiva řady 751 - Bardotka.
„Bardotka“ vyrazila zahájit jarní sezonu do Hradce nad Moravicí

MAREŠOVY SLZY BYLY HRANÉ

Právě o populární taneční soutěži, jejíž desátý ročník letos na podzim poběží na obrazovkách České televize, byla samozřejmě také řeč.

„Práce porotce je velmi náročná. Ten tanec vždy vidíme poprvé opravdu až při přímém přenosu. Za minutu a půl musíme stihnout pozorovat vystoupení, vymyslet slovní hodnocení a napsat, kolik udělíme bodů, protože papír se odnáší do režie ještě před dotančením. A nikdo netančí perfektně, ani ti nejlepší. Chyby tam jsou pořád a mohl bych o nich u daného páru mluvit třeba i pět minut,“ konstatoval.

Také zmínil, že na place vždy panuje skvělá a přátelská atmosféra, ačkoli některé celebrity prý bývají hodně ambiciózní. „Třeba herečky nebo modelky. Když jsem dělal porotce ve slovenské Let´s Dance, tak mě jedna dokonce nazvala krysou,“ přiblížil tajemně Zdeněk Chlopčík, konkrétní jména z něj ale moderátor nedostal. Za to obecenstvu prozradil, že pláč Leoše Mareše při vypadnutí během jednoho z minulých ročníků soutěže byl předstíraný.

V Česku patří sjezd řeky, vodáctví k oblíbené zábavě už více než sto let. Ilustrační foto.
TIP Deníku: Vodáci už oprašují pádla a lodě, otevírá se Moravice

JISKŘENÍ A CHEMIE

Když spolu dva lidé tančí, občas se přihodí i to, že se stanou více než jen sportovními partnery, což už potkalo i některé dvojice z minulých řad show. A také Zdeněk Chlopčík poznal svou současnou manželku Brigitu, rodačku z Hlučína, na parketu.

„Bylo mi třiatřicet a jí patnáct a poprvé jsme se potkali v mé taneční škole,“ práskl na sebe. Nechybělo moc a z absolventa Vysoké školy báňské se stal herec, přijímačky na JAMU pro něj ale neskončily úspěchem. V současné době vede Zdeněk Chlopčík taneční školu v Ostravě. „Snažím se kurzy dělat zábavně. Ukázat, že to jde i jinak. A když pak za mnou mladí chodí, děkují mi a říkají, že na taneční nikdy nezapomenou, je to skvělé,“ dodal závěrem Zdeněk Chlopčík.

Ředitel Letiště Leoše Janáčka Ostrava Jaromír Radkovský
Ředitel stagnujícího Letiště Leoše Janáčka Ostrava radí fotbalové Opavě