„Těch ale máme bohužel velký nedostatek. Prosíme studenty VOŠ se zaměřením na sociální práci, studenty pedagogických škol a studenty zdravotnických škol o výpomoc při doučování dětí z Klokánku Dolní Benešov,“ žádá ředitelka zařízení Monika Chadziandoniová. 

Fotbalisté Reggio Audace, za které hraje i Alessandro Favalli.
Nebrali to vážně, myslí si nakažený fotbalista. Popisuje příznaky koronaviru

Doučování i jiná výpomoc bude vždy probíhat za přítomnosti pečující tety a mělo by se tak dít v čase od 8 do 13 hodin. „Jsme schopni zajistit dopravu tam i zpět v případě skupinky studentů z jednoho místa z blízkého okolí Klokánku, rovněž všem dobrovolníkům zajistíme stravu a pitný režim. Uvedený čas je jen orientační, prakticky jsme schopni se přizpůsobit času, který bude zájemcům vyhovovat. Jako dobrovolníky přijmeme i další občany, kteří mají chuť a odvahu nám pomoci, velice si toho vážíme,“ dodává ředitelka s tím, že v případě zájmu může studentům vystavit potvrzení o pobytu v Klokánku, které se svolením ředitele dané školy může být vykazováno jako absolvování povinné praxe v rámci studia. 

Babybox ve Slezské nemocnici.
V opavském babyboxu našli v pátek ráno druhé letošní dítě, holčičku Zuzanku

Dobrovolník sepíše Dobrovolnickou smlouvu, prokáže se platným občanským průkazem a prostřednictvím čestného prohlášení uvede další potřebné informace související se stávající situací.

„Klokánek Dolní Benešov nemá žádné dítě ani zaměstnance, kteří by doposud onemocněli koronavirem COVID-19, což máme potvrzeno i Okresní hygienickou stanicí v Opavě ke dni 18. března,“ uzavírá Monika Chadziandoniová.

Zájemci nechť kontaktují přímo ředitelku Klokánku na čísle 724 667 603 nebo na emailu monika.chadziandoniova@fod.cz. 

Představitelé státu, měst, obcí, soukromých i státních institucí společně se známými osobnostmi vyzývají občany k nošení roušek, byť jen provizorních, v duchu hesla: Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mne. Ilustrační foto.
Opava: Roušky i pro prodavačky, vybízí iniciativa
Online reportáž