Frekventovanou Hlučínskou ulici v Ostravě-Přívoze, která kvůli výstavbě outletového centra prošla nedávno rozsáhlými změnami, čekají další stavební úpravy. Chystá se její rozšíření před křižovatkou s ulicí Slovenskou, kde vznikne nový pravý odbočovací pruh. Důvodem je snaha o zlepšení dopravní situace na této důležité tepně spojující Hlučínsko s Ostravou.

Záběr z videa
Incident z ostravské D1: GIBS odhalila policistu z polské autonahrávky

„V souvislosti s nárůstem počtu vozidel přijíždějících do Ostravy ze směru od Hlučína a otevřením obchodního centra Outlet Moravia u mostu přes řeku Odru dochází ke stále vyššímu dopravnímu zatížení státní silnice I/56 ulice Hlučínská,“ konstatovala mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

Hlučínská ulice by měla být rozšířena od prostoru autobusové zastávky. Vznikem třetího jízdního pruhu dojde k úpravě oblouku, a tím i lepšímu pravému odbočení z ulice Hlučínské na ulici Slovenskou.

Změnu přivítají zejména řidiči nákladních vozidel.

Outlet Aréna Moravia
Šéf Outlet Areny Moravia Leder: Chystáme valentýnské slevy i další akce

Stávající pravý odbočovací pruh by nově sloužil pro přímý směr. U levého pruhu, který nyní řidiči využívají pro jízdu do centra, se počítá s odbočením doleva. Vznikne tak samostatný jízdní pruh, který město plánuje pro vozidla odbočující na připravované parkoviště typu Park+Ride, tedy zaparkuj a jeď dál městskou hromadnou dopravou. Parkoviště se bude nacházet v prostoru vedle stávající tramvajové smyčky. Jeho kapacita má být až 150 vozidel. „Snažíme se v urychleném tempu dobudovat chybějící park&ride parkoviště na příjezdových komunikacích a pozitivním způsobem motivovat motoristy, aby na nich svá auta nechávali,“ uvedl již dříve primátor Ostravy Tomáš Macura.

Úprava Hlučínské ulice je nyní ve fázi zpracování investičního záměru. Stavební povolení by mohlo být vydáno do konce roku 2020. Pokud půjde vše podle plánu, v roce 2021 bude mít Hlučínská ulice ve zmíněném úseku tři jízdní pruhy. Správce komunikace, kterým je Ředitelství silnic a dálnic, s rozšířením souhlasí. V současné době se jedná o způsobu financování stavby.

Stavba silnice - Prodloužená Rudná. Ilustrační foto.
Zamítnuté stavební povolení na prodlouženou Rudnou? Součást plánu
Jarní počasí v Ostravě, 16. února 2019 v Ostravě.
Jaro zabouchalo na dveře. Následující čtyři týdny budou nadprůměrné