Od nynějška má ale minimálně každou středu a pátek ozvláštňovat Dolní náměstí ve slezské metropoli. Tuto unikátní formu prodejního stánku si zde zařídila pizzerie Kašpárek. Ta totiž nově rozjíždí ve svých podnicích vinotéky.

Jak jste tedy nejspíš správně uhodli, v obřím sudu se bude prodávat zejména víno. Půjde přímo o značkový „nektar" z jižní Moravy, a to konkrétně z vinařství Hruška v Blatničce. Ve středu šlo o zkušební provoz, od pátku by už tu ale mělo figurovat v nabídce 40 druhů láhvových a čtyři druhy sudových vín, nezbytný burčák, ale třeba také svařák nebo kafe do kelímku.

„Bylo zvykem si dávat k pizze vždy pivo nebo nějaké nealko, ale čím dál více lidí začíná k pizze vyžadovat dobré víno," vysvětluje Roman Melecký z pizzerie Kašpárek důvody, které vedly firmu k netradičnímu kroku a také originální propagaci. Dle slov pořadatelů se při své premiéře setkal experiment Sud u Opavanů s vřelým přijetím.