Ten se společně s dalšími utká 8. prosince v pražském studiu Chefparade+ nejen o titul nejlepšího autora svačiny pro letošní rok, ale rovněž bude soutěžit až o ceny v hodnotě 7 tisíc korun.

O vítězi bude v Praze rozhodovat Jiří Král, šéfkuchař a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů společně s kuchařem Vladimírem Pickou a Petrou Novotnou, která je food fotografka a bloggerka. Živé finále bude moderovat česká herečka Markéta Hrubešová.

Patnáctičlenné finále vybírala porota z celkem 123 studentů ze 35 středních škol po celé České republice. Zadání bylo pro všechny stejné. Měli připravit originální a rychlou svačinu za použití hlavní suroviny,kterou byl tuňák. Filip Martínek vsadil ve svém receptu na listový salát s baby bramborami, vejcem, pěnou z tuňáka a medovým dresingem.

Petr Večeřa