Opavské fotbalisty dnes od 17 hodin na stadionu v Městských sadech čeká závěrečný zápas úspěšné sezony proti Frýdku-Místku. Stále je přitom o co hrát.

Slezané totiž na dálku svedou boj o celkové prvenství ve Fortuna národní lize s Příbramí. Po tomto utkání se hráči a realizační tým mají vydat na radnici, aby se setkali s vrcholnými představiteli města. Na Horní náměstí chtějí po utkání dojít také kluboví příznivci.

„Nějaké oslavy určitě proběhnou už po zápase na stadionu. Po jeho konci se směr centrum vydají také fanoušci. Kolik nás bude, o tom lze spekulovat. Dost možná se to bude odvíjet od výsledku s Frýdkem. Když se nevyhraje, může se to odrazit na účasti. Ale v tuto chvíli je skutečně těžké odhadnout naše počty,“ komentoval šéf opavského kotle Tomáš Hrubý, který se zamyslel i nad tím, kdy by fans mohli dorazit:

„Zápas končí kolem sedmi večer. Oslavovat se nejspíš bude i na stadionu. Počítáme však, že kolem osmé bychom mohli být před Hláskou. Zhruba v té době by mohli přijít i hráči. Myslíme si, že nám zamávají z balkonu. Máme připravenu také vlastní prezentaci.“

Pokud Slezský FC dnes porazí Frýdek-Místek, má jisté vítězství v soutěži. Nemusí se tedy ohlížet na to, jak dopadne souběžně hraný duel druhé Příbrami ve Znojmě.

Své fotbalisty proto chtějí opavští fanoušci vydatně povzbudit už v Městských sadech. Jednalo by se historicky o premiérový postup do naší nejvyšší fotbalové soutěže z prvního místa.

„Mělo by to být takové zakončení postupových oslav na stadionu. Připravili jsme si velkou choreografii a proběhnout by měla také kartoniáda,“ pokračoval Tomáš Hrubý a naznačil, že se diváci mají na co těšit.

„Bude to samozřejmě překvapení, takže konkrétní být nemůžu. Každopádně choreo se v těchto dnech dodělává. Pracuje se na posledních detailech. Nad touto choreografií jsme začali uvažovat už během zimní pauzy, kdy bylo jasné, že se Opava porve o postup. Věřím, že se bude líbit,“ poznamenal.

Tomáš Hrubý na fotbal ve slezské metropoli chodí více než dvacet let. Některé oslavy postupu do ligy si poměrně dobře vybavuje.

„Už nevím, jak to vzniklo, ale jednou se fanoušci přesunuli ze svého sektoru do klece pro hostující fandy a strávili tam celý druhý poločas. Krásně se mi vzpomíná také na poslední zápas sezony proti Spartě B, kdy jsme také postupovali. Tehdy se opravovala tribuna F a všichni fanoušci byli na tribunách A a G. Tenkrát vládla opravdu nádherná postupová atmosféra,“ zakončil krátké povídání.

Ilustrační foto.
Opava bude hrát se Slaskem Wroclav

Opava chce pohár pro vítěze

Opava Sezonu chtějí opavští fotbalisté končit s pohárem nad hlavou. Cesta k tomuto cíli vede přes dnešní výhru nad frýdeckými Valcíři.

„K zápasu přistupujeme se vší vážností. Máme jasno, chceme Frýdek porazit a celou soutěž vyhrát,“ řekl asistent trenéra SFC Josef Dvorník.

Do sestavy Opavy se vrací po disciplinárním trestu Joel Kayamba.

„Není nic krásnějšího než zvednout nad hlavu pohár pro vítěze. Chceme si tuto chvilku užít,“ doplnil trenér SFC Roman Skuhravý.

Kouč Valcířů Martin Pulpit musí před derby řešit složení své sestavy. Kvůli kartám nemůže počítat se čtveřicí Literák, Mravec, Varadi a Tandir. Pro Valcíře to bude navíc loučení s druhou ligou, ze které sestupují.

„Určitě nás to všechny mrzí, ale ta bodová ztráta z podzimu byla hodně velká,“ zdůraznil obránce Lipiny Petr Literák.

Zápas má výkop v 17 hodin. 

Roman Skuhravý
Konec spekulací! Skuhravý povede v lize Opavu
Ondřej Kotlík
Kotlík si s Opavou žije svůj sen, v Hradci si odbyl druholigovou premiéru