Zúčastnil se jí i pedagog opavské „Hotelovky" Jiří Vizauer a popřel tvrzení, že kdo neumí, ten učí. Dokázal, že on umí a se svým receptem na husí pochoutku obsadil druhé místo. Od vítězného postu ho dělil pouhý jeden bod.

Do vymýšlení receptu zapojil i studenty školy, třebaže většina z nich s tím neměla z domova žádnou zkušenost. „Během přípravy pokrmu se naučili i plnit fáší, rozeznávat koření a byliny a navíc jsme si řekli i něco o snoubení pokrmů a nápojů. Tedy škola hrou a s praktickým příkladem," konstatuje úspěšný pedagog Jiří Vizauer.

V hodnotící porotě zasedli předseda Unihostu Zdeněk Blinka, člen Asociace kuchařů a cukrářů Karel Drápal a tajemník města Petr Kubenka. V zadání soutěže bylo zpracování receptury pokrmu na šest porcí včetně příloh, kalkulace surovin a technologického postupu na jeho přípravu a případně i fotodokumentace.

Soutěžní pokrm měl způsobem přípravy a podáváním odpovídat tradičnímu pojetí martinské husy s tradičními přílohami.

Husí stehýnka vykostíme a necháme do druhého dne odpočinout v lednici nasolené a jemně pokmínované. Před pečením je necháme ještě dvě hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak si připravíme plňku-fáš z pomletého husího masa, vejce, trochu soli, mletého pepře, špetku nasekaného rozmarýnu a hříbků.

Naplníme stehna, spíchneme je nebo zašijeme a necháme je zhruba 2,5 hodiny pomalu péct v sádle. Pak je ještě upečeme do zlatavé kůrky. Brambory uvaříme den předem ve slupce a dáme do chladu. Druhý den je pak oloupeme, nastrouháme nebo protlačíme lisem najemno, vmícháme vejce, sůl, nastrouháme trošičku muškátového oříšku.

Postupně přidáváme opatrně mouku a vyválíme z hmoty šišky, které uvaříme ve vařící osolené vodě a hotové necháme okapat. Ve velké pánvi nebo v hrnci orestujeme na vypečeném husím sádle uzené maso nakrájené na kostičky, najemno nakrájenou cibulku, vložíme překrájené, vymačkané bílé zelí, jemné plátky jablka, malý stroužek česneku, přelijeme trochou vývaru, přidáme špetku pepře a med.

Jemně podusíme až do vyvaření tekutiny a změknutí zelí. Na druhé pánvi orestujeme na sádle vychladlé bramborové šišky do zlatava a všecho pak spojíme. Vmícháme ještě trochu najemno nasekané, zelené petržele a upečená stehýnka posadíme na střed.