„Letos je zájem rekreantů o pobyt u nás větší než v minulosti a projevují jej především rodiny s dětmi," říká zástupce provozní kempu v Kajlovci Lubomír Piter. Kemp se nachází v místní části Hradce nad Moravicí a je ideální pro rodinnou dovolenou i pro sportovce. V jeho okolí je kromě lesů s houbami a borůvkami i řada turisticky atraktivních cílů, vhodných pro pěší i cykloturistiku a pro vodáky při splouvání řeky Moravice.

ZÁJEM JE VĚTŠÍ

„O chatky je letos zájem vyšší a o stany zhruba stejný jako vloni. Jsme zavedeni na rodinnou i sportovní dovolenou a zájem je mezi těmito dvěma kategoriemi půl na půl," přibližuje současný stav rekreantů recepční hlučínského autokempu Jaroslava Čerňavová. Zařízení nabízí ubytování v chatkách a bungalovech, kromě toho poskytuje také místa pro stany a karavany. „ Zájem o pobyt v našem autokempu je určitě vyšší než vloni a hodně zájemců k nám přichází z Čech. Do konce prázdnin máme téměř plno," konstatuje provozovatelka kempu v Budišově nad Budišovkou Marie Schrammová.

DOVOLENÁ PRO RYBÁŘE I HOUBAŘE

„Jsme noví provozovatelé, a proto se ještě srovnávat s minulými léty nemůžeme. Jisté je zatím jedno lidé k nám jezdí a doufám, že minimálně do konce prázdnin jezdit budou," míní Marek Dostál, provozní vítkovského kempu Balaton kemp. V areálu nabízí kromě ubytování ve vlastních stanech a karavanech též možnost pobytu v chatách. Disponuje rekreační vodní nádrží, vhodnou ke koupání a navíc s možností rybolovu. Ubytovat se v něm mohou také lidé, kteří chtějí strávit dovolenou se svými psy a na své si během pobytu přijdou i houbaři.