Nemocnice o ně usilovala proto, že její areál je tvořený jednotlivými pavilony, které stojí samostatně a pacienti s nalomeným zdravím jsou do nich k jednotlivým vyšetřením převáženi takříkajíc „pod širým nebem“, ať už sálajícím vedrem nebo pršícím, větrným a mrazivým. Takové cestování jim po zdravotní stránce rozhodně neprospívá a často i vyloženě škodí. Posledním ředitelem, který o jejich vybudování marně usiloval a při odchodu z funkce se lítostí nad nezdarem netajil, byl Ladislav Václavec.

MS v pole dance ve Švýcarsku, říjen 2022. Alena Schaffartziková a Nikol Vítečková.
Od lešenářské trubky k mistryním světa. Opavanky jsou špičkami v tanci na tyči

Jeho nástupce Karel Siebert je v tomto směru úspěšnější. Koncepci a podobu spojovacích nadzemních koridorů, které bude Slezská nemocnice realizovat během příštího roku, už představil na poradě primářů. Zahájení výstavby začne počátkem příštího roku a první větev propojí pavilony S,V a N. Na tuto stavbu je v současné době vypsaná veřejná zakázka s hodnotou přes 180 milionů korun.

„Jsem skutečně rád, že se Moravskoslezskému kraji jako našemu zřizovateli podařilo najít finanční prostředky. Koridory jsou pro Slezskou nemocnici dlouhodobou nutností. Pacientům poskytnou potřebný komfort při převozech mezi jednotlivými pavilony a zaměstnancům usnadní práci za každého počasí,” netajil se Karel Siebert. při prezentaci potěšením.