Soutěžní kolo bylo v 9 hodin zahájeno deseti otázkami vědomostního testu o pivu a v praktické části posuzovala odborná porota jak správnou míru piva, tak i výšku pěny a celkový postup při čepování. Mezi jednotlivci zvítězila studentka opavské vyšší odborné školy a hotelové školy Erika Pavelková.

Do finále postupují družstva havířovského SOU Baron School a Střední školy hotelové a obchodně-podnikatelské z Českého Těšína. „Velmi pěkné výkony předvedla i družstva ze škol v Opavě, v Albrechticích, ve Vítkově nebo v Třinci.

V soutěži se potkávají nejdůležitější vzdělávací instituce v tomto oboru. Je proto možné říci, že slouží i jako porovnání kvality mezi všemi zúčastněnými školami,“ míní zástupce pořadatele Josef Helebrant.

Soutěž pořádá už devátým rokem Královský pivovar Krušovice a organizaci s technickým zázemím opět poskytla opavská vyšší odborná škola a hotelová škola.