Cílem akce byla kromě výměny zkušeností i příprava a zhotovení složitějšího menu. To bylo po dokončení předloženo k posouzení odborníkům i studentům oborů hotelnictví a cestovní ruch.

Opavská nabídka české kuchyně představila dalším účastníkům silný vývar z hovězích žebírek s játrovou zavářkou a domácími nudlemi, králíka ve slaninovém kabátku na smetaně s citronovým terčem a borůvkami, jemné karlovarské knedlíky a jako moučník jablíčka s hrozinkami a skořicí v županu. „Ostudu jsme si rozhodně neudělali. Naše jídla byla podle ohlasu hodně úspěšná a k degustaci se nenápadně dostavili učitelé i profesoři z celé fakulty," spokojeně konstatuje Jiří Vizauer.

Má k tomu důvod, protože právě zmíněný králík a hlavně jemný karlovarský knedlík, který žádný z účastníků nikdy předtím nejedl ani neviděl, zaznamenaly největší úspěch. „Při jídle tak docházelo i ke komickým situacím. Byl považován dokonce za pečivo a někteří se ho chystali ke králíkovi přikusovat," dodává opavský pedagog.

Mezinárodní kulinářské setkání organizovala plovdivská vysoká hotelová škola University of Food Technologies. Členka profesorského sboru Jordanka Alekseeva už dříve několikrát úspěšně spolupracovala s opavskou hotelovou školou i se Slezskou univerzitou.