Mnozí studenti opavské obchodní akademie a střední odborné školy logistické chtěli nedostatek těchto znalostí řešit, a to nejlépe kurzem etikety. „Nápad mě oslovil natolik, že jsem ihned začal podnikat patřičné kroky. Snažil jsem se takový kurz zajistit pokud možno co nejdříve," říká pedagog školy Gabriel Juchelka s tím, že se obrátil na specializovanou firmu z Olomouce.

Aby kurz svůj účel splnil, musel být co nejvíc přiblížený praxi. „Znamenalo to naučit se chovat u stolu přímo v restauraci a v tom nám vyšel maximálně vstříc pan Trupar. Stolovali jsme u nádherně prostřené tabule s prvotřídní obsluhou restaurace U Tomáše," konstatuje učitel Gabriel Juchelka.

Účastníci si kromě stolování osvojili i základní znalosti chování ve společnosti, na pracovišti nebo v kanceláři včetně zásad vhodného oblékání a společenské konverzace. „Znalosti získané v tomto kurzu jsou pro naše žáky devizou na celý život," míní zástupkyně ředitele školy Jindra Germaničová. Akce zaujala i televizní štáb. Měla velký úspěch a škola ji chce uspořádat ještě letos znovu.