Jak uvedli organizátoři akce, Loprais Team a Městský úřad Frenštát pod Radhoštěm, ostatní časy zůstávají stejné.

Veřejnost se může rozloučit, položit květiny a podepsat kondolenční knihu ve smuteční síni frenštátského hřbitova v době od 8.30 do 10.30 hodin.

Karel Loprais se v září vydal do Jeseníků užít si jízdu aut veteránů Trofeo Niké. Setkal se  9. září 2021 s fanoušky veteránů na náměstí ve Městě Albrechticích a pak pokračoval úzkokolejkou Osoblažkou do Slezských Rudoltic
OBRAZEM: Ještě v září si Karel Loprais užíval Hartu, Osoblažsko i Jeseníky

„Prosíme všechny o dodržování stanovených pravidel a nařízení, dále pak pokynů týkajících se dopravní situace, organizace smutečního obřadu, o trpělivost a shovívavost,“ sdělují organizátoři a upozorňují, že v době od 11 do 12 hodin bude smuteční síň přístupná pouze pro rodinu.

Pozdrav do nebe

„Veřejnost bude moci sledovat živý přenos smutečního obřadu na velkoplošných obrazovkách umístěných před obřadní síní. Zároveň zdvořile žádáme zástupce médií i ostatní zúčastněné, aby si ze smutečního obřadu přenášeného TV Beskyd nepořizovali žádné audio či video záznamy,“ stojí dále v oznámení organizátorů.

Akce Pozdrav do nebe pro Karla Lopraise, které se zúčastní také bývalí spolujezdci Karla Lopraise, se uskuteční na frenštátském náměstí nedlouho po smutečním obřadu, v době od 13 do 15 hodin.

Legendární závodník Karel Loprais. S Tatrou 815 šestkrát ovládl Rallye Dakar.
Loučení s legendou: Na náměstí ve Frenštátě dorazí dakarské Tatry i Loprais tým

Veřejnost, která se akcí, zúčastní může k parkování využít zdarma také škvárovou plochu v centru města naproti prodejně Albert na Rožnovské ulic. Cesta odtud k městskému hřbitovu trvá pěšky asi 25 minut.

Karel Loprais zemřel 30. prosince 2021 v novojičínské nemocnici.