Mezi přeborníky ze Šumperska, Bruntálska, Jesenicka a Opavska si v konkurenci třiceti výčepních vedla nejlépe Barbora Janzová z opavské restaurace U Hořínků. Její znalosti o výrobě a historii piva Gambrinus i praktickou péči o pivní sklo a různé techniky čepování porota ocenila prvním místem.

„Příležitost k tomu, abych se dozvěděla spoustu zajímavostí o pivu od těch nejpovolanějších, jsem si nemohla nechat ujít. Díky soutěži teď vím o Gambrinusu víc než naši štamgasti a určitě se jim svým úspěchem pochlubím," míní Barbora Janzová.

Není pochyb o tom, že to stálí návštěvníci U Hořínků ocení. Účast ve finále si vybojoval i Radek Ochonský z opavské restaurace U Náhonu. Sedm nejlepších soutěžících čeká v pondělí 25. března v Olomouci lítý boj o titul Gambrinus Mistr výčepní střední a severní Moravy.