Samotnému mistrovství předcházela kvalifikační kola, která proběhla v Litomyšli, Rožnově pod Radhoštěm, Henčlově, Kladně a Frenštátě pod Radhoštěm. Tým, který reprezentoval Opavsko, se jmenuje Myslivci z Milostovic a na kvalifikaci ve Frenštátě pod Radhoštěm vybojoval druhé místo.

Mistrovství České republiky se konalo v Přerově v rámci zdejšího Zubrfestu, takže na akci zavítalo několik tisícovek lidí. Milostovičtí myslivci dokázali něco, co patrně nikdo neočekával – z patnácti týmu celé republiky se umístili na třetím místě.

„V mistrovské soutěži se hodnotí nejen barva a vzhled pokrmu, použité maso, chuť a vůně, ale také celkový dojem stánku, výzdoba a show, již kuchaři připraví," shrnul přísná pravidla pořadatel soutěže Luděk Bill. Tým z Milostovic byl samozřejmě oděn v mysliveckém a v tomto duchu byl vyzdoben i stánek plný trofejí.

Bronzová pozice zaručuje Myslivcům automaticky účast v devátém ročníku.