„Z celého srdce děkuji všem dobrovolníkům, bez kterých by sbírka nemohla proběhnout. Je úžasné, že v našem malém regionu se najde každoročně přes tisíc lidí, kteří obětují svůj čas a energii pro dobrou věc. Nesmírně si toho vážím. Děkuji také všem dárcům, kteří přijali koledníky a přispěli k rozvoji charitního díla,“ řekl ředitel Charity Hlučín Pavel Sobol a dodal, že Charita poděkuje všem koledníkům v únoru, kdy je tradičně pozve na filmové představení do kina v Bolaticích.

4. února 2020 tomu bylo sto let od chvíle, kdy bylo k Československu připojeno Hlučínsko.
Únor 2020 se nese ve znamení 100. výročí od vzniku Hlučínska

Z celkového výtěžku sbírky zůstane dle stanoveného klíče na Hlučínsku 65 procent vykoledované částky, což představuje 1 710 963 Kč. Ty plánuje Charita Hlučín použít například na nákup nových polohovatelných postelí. Část výtěžku podpoří také ošetřovatelskou službu, která pečuje o nemocné a umírající v jejich domácím prostředí.

Starý zámek v Deštné nemá šťastný osud.
Barokní zámek v Deštné se opravy stále nedočkal

Přes 300 tisíc se vybralo přímo ve městě Hlučín, částkou větší než 290 tisíc přispěli obyvatelé Kravař včetně Koutů a Dvořiska a pomyslné třetí místo berou Ludgeřovice. Částky přesahující 100 tisíc korun se podařilo vybrat v Bohuslavicích, Bolaticích včetně Borové, v Dolním Benešově včetně Zábřeha, v Hati, Kobeřicích, Píšti a Štěpánkovicích.

V letošním roce se uskutečnil jubilejní 20. ročník Tříkrálové sbírky.