Pavel Novotný z Chlebičova se spojil se zástupci Chlebičova a Charity Opava a inicioval finanční sbírku pro konkrétní jednu postiženou rodinu - Matouškovy z Bernartic na Jesenicku.

Jak Opavský a hlučínský deník již uvedl, po finanční sbírce na specializovaném účtu a pokladničce na Obecním úřadě Chlebičov bude následovat charitativní turnaj v malé kopané, jehož výtěžek bude posledním přírůstkem sbírky.

„Do současné doby se vybralo na sbírkovém účtu přes patnáct tisíc korun. Potěšující je, že každým dnem chodí více peněz, jen za poslední dva dny přes tři tisíce. Do pokladničky bylo zatím vhozeno podle odhadu pana starosty přibližně dvacet tisíc korun.

Naše sbírka také probíhá na všech webových intranetových stránkách policie,“ shrnul dosavadní průběh akce Pavel Novotný.

Podle jeho slov bude tím dnem D pátek 11. září, kdy bude sbírka ukončena. Při této příležitosti je do Chlebičova pozvána řada oficiálních hostů a samozřejmě rodina Matouškových z Bernartic.

Kdo by chtěl tuto mimořádnou snahu podpořit, může tak učinit na účtu ČSOB 154 872 573/0300, variabilní symbol: 911 112, nebo osobně na Obecním úřadě Chlebičov. „

Sbírkový účet je určen výhradně pro rodinu Matouškovu a celý výtěžek jí bude předán, takže dárci nemusí mít obavy z žádných nepravostí,“ dodal Pavel Novotný.