Počet nezaměstnaných s nárokem na podporu v nezaměstnanosti proti minulému měsíci mírně klesl. Koncem měsíce bylo z registru vyřazeno 720 klientů. Z tohoto počtu jich 460 nastoupilo do zaměstnání nebo začalo podnikat a 96 muselo evidenci nedobrovolně opustit pro porušení některého ustanovení zákona o zaměstnanosti.

Z celkového počtu 1901 pracovně volných míst jich bylo koncem měsíce určeno více pro cizince, kterými podnikatelé v regionu řeší ve svých podnicích personální nedostatek kvalifikovaných i nekvalifikovaných tuzemských pracovníků. Podnikatelé zaměstnávají pracovníky ze zemí Evropské unie i mimo ni na krátkodobá povolení s délkou platnosti devadesát dnů i na zaměstnanecké karty pro delší období.

Největší poptávka v opavském regionu zůstává po montážních dělnících ostatních výrobků, mechanických zařízení, obsluze strojů na výrobu potravin a vysokozdvižných vozíků i po skladnících. Stále se hledají také řidiči nákladních automobilů, seřizovači a obsluha obráběcích strojů, nástrojaři, svářeči, zedníci a dělníci pro výstavby budov.

Hegnus s Markem Stromským na dostihovém závodišti v Pardubicích.
Stromský mediální humbuk neřeší, koně vymění za velbloudy
BK Opava - Kingspan Královští sokoli
VIDEO: I druhý zápas zvládla Opava s přehledem
Česko – San Marino 6:0
Česká devatenáctka splnila povinnost, San Marino srazila šesti góly