„Dříve byl přechod neosvětlený, a protože jej využívají nejen děti cestou do školy, ale i malí fotbalisté při cestách na odpolední a podvečerní tréninky, bylo pro nás jeho nasvícení prioritou,“ vysvětlila starostka Vřesiny Bohuslava Krupová.

Přechod vede přes krajskou silnici, která dělí vesnici na dvě části a využívají jej čas od času všichni občané. Výběr přechodu tedy posvětil také moravskoslezský koordinátor BESIP Pavel Blahut.

„Při cestě z Darkoviček je přechod hned za nepřehlednou zatáčkou, směrem od Píště naopak řidiči přijíždějí po rovince, která je svádí ke zvýšení rychlosti. Osvětlení tohoto přechodu dávám palec nahoru,“ řekl po přestřižení pásky Pavel Blahut.

Od roku 2013 podpořila Nadace ČEZ v rámci programu Oranžové přechody po celé republice přes 150 projektů, což odpovídá více než 200 nově nasvětleným přechodům.

„Moderní osvětlení přechodu zvyšuje bezpečnost chodců o 65 procent. To je jeden z důležitých argumentů odborníků, díky kterému se programu Oranžové přechody věnujeme dlouhodobě,“ vysvětlila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.