Do tohoto termínu budou členové klubů seniorů v kraji shromažďovat hrníčky na čaj a na kávu od svých členů i dalších dárců. Následně dají do hrníčku čaj nebo kávu, zabalí jej a potom předají v domovech seniorů tak, aby je klienti dostali na Vánoce.

„V domovech seniorů je řada babiček a dědečků, kteří jsou osamělí a opuštění, už rodinu nemají, a nebo na ně rodina jaksi zapomněla. Takovým lidem udělá „Hrníček pro Tebe“ určitě radost. A nejen na Vánoce. Díky hrníčku budou vědět, že na ně někdo myslí, že nejsou sami,“ říká předseda Spolku Počteníčko Ivan Sekanina a dodává: „Nápad na tento projekt není náš. Přišla s ním paní Urszula Anna Kubíčková z odboru sociálních věcí havířovského magistrátu a její kolegyně Miroslava Lepíková ji podpořila. My jsme nápad rozvinuli, zastřešili a dotáhli k realizaci.“

Předsevzetí - Pomáhejme Zemi.
Nový seriál Deníku: Podejme Zemi pomocnou ruku!

„Hrníček pro Tebe je také dobrou příležitostí k aktivizaci členů seniorských klubů. Patrně každý z nich, stejně jako my ostatní, má doma několik hrníčků na čaj nebo kávu. A zdaleka ne všechny používá. Byli bychom rádi, kdyby jeden hrníček, který můžete postrádat, byl věnován někomu jinému,“ upřesňuje autorka nápadu, Urszula Anna Kubíčková.

Na výzvu Spolku Počteníčko už reagovalo několik seniorských klubů v kraji. Kromě Havířova se k „Hrníčku pro Tebe“ připojil i Senior klub Bohumín, Aktivní senioři Bruntálu, Spolek Senioři Martinov, nebo seniorské kluby z Frýdku-Místku.