Začátkem týdne do města zavítali hned tři ministři v demisi.

Zájem o zdravotnictví přivedl do Slezské nemocnice zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO). Účelové spojení teorie s praxí v zemědělství zase přilákalo ministry školství Roberta Plagu (ANO) i zemědělství Jiřího Mílka (za ANO) k návštěvě Masarykovy střední školy zemědělské a Vyšší odborné školy i Školního statku.

První cesta nemocničním areálem vedla ministra Vojtěcha v doprovodu ředitele nemocnice Ladislava Václavce do unikátního Muzea ošetřovatelství, kterým se může pochlubit jen opavská nemocnice.

„Exponáty ministra očividně zaujaly,“ konstatuje ředitel Václavec. Ministr si pak prohlédl nový interní pavilon N a následně zamířil do zdevastovaného pavilonu L. Hlavním tématem byl zanedbaný stav některých budov v areálu, které investice nutně potřebují už proto, že celá nemocnice je exteriérově památkově chráněná.

Vláda ČR na návštěvě v Ostravě, 24. dubna 2018 v Ostravě. (vlevo) Jakub Unucka a Dan Ťok (ministr dopravy).
O hustém provozu se ministr přesvědčil osobně
Vládní návštěva Moravskoslezského kraje, 25. dubna 2018 - zastávka v Gutech, u místa kde vyhořel Kostel Božího Těla. Premiéra Andreje Babiše a ministry společně s hejtmanem Ivo Vondrákem doprovázela i starostka Třince Věra Palkovská.
Vládní návštěva v kraji skončila. Kam Babiš s ministry zamířil? Podívejte se!

„Chystáme program investic do regionálního zdravotnictví a mapujene současnou situaci. Opavská nemocnice hospodaří dobře a je v lékařských profesích stabilní. Vyřešit potřebuje jen situaci kolem sester. Hovořili jsme též o investicích do rekonstrukce některých památkově chráněných objektů,“ shrnul ministr Vojtěch výsledek své návštěvy. „Máme připraveny projekty přestavby nejvíce havarijně postižených pavilonů L a H i plánovaných koridorů. Pan ministr nám slíbil, že budou zařazené do financování ministerstva,“ shrnul návštěvu ministra ředitel Slezské nemocnice v Opavě Ladislav Václavec.

Ministra školství Plagu zajímala Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola. V doprovodu ředitele Arnošta Kleina si prošel celý školní areál a byl seznámen se vzdělávací nabídkou. Bylo se čím pochlubit. Na rozdíl od některých jiných si právě tato opavská zemědělská škola na nedostatek zájmu rozhodně stěžovat nemůže.

Mnislav Zelený po indiánsku.
Mnislav Zelený: Indián nic nemá a nic nechce. Proto se usmívá
Zámek Hradec nad Moravicí - Ilustrační foto
Turistická sezona v Opavě odstartuje v sobotu

Žáků mívá každoročně spoustu a plusem, který jim může nabídnout, je vlastní školní statek, který zaujal zase ministra zemědělství Mílka. Shodli se na faktu, že jde o zcela mimořádné spojení obou vzdělávacích institucí v zemědělském oboru a hledali řešení pro další modernizaci praktické výuky.

„Projekt modernizace je rozfázovaný a první část se nám už podařilo dokončit. Druhá bude zahájena příští týden. Ministři byli zjevně nadšeni a slíbili hledat některé dotační tituly pro další zdokonalení praktické výuky na naší škole s využitím chytrých technologií. Náš školní statek by časem mohl sloužit i jiným podobně zaměřeným školám v kraji,“ netají Arnošt Klein dobrý pocit z ministerské návštěvy.

Ilustrační foto
Ředitel opavského gymnázia získal zaslouženou cenu
Vrah osmiletého dítěte si dnes u ostravského krajského soudu vyslechl trest.
Bratrovrahovi z Budišova byl trest potvrzen