Výsledek až na jednu akci byly vloni slíbeny i splněny. Koryto městského náhonu prošlo celkovou revitalizací od řeky Opavy až k Sadové ulici. Součástí projektu za 15,5 milionu korun byla i nová sedimentační nádrž a přeložka inženýrských sítí.

Město nechalo na třech místech vysadit stromky a keře k minimalizování dopadů průmyslových zón a zvýšené dopravy. Izolační zeleň přišla jeho účet na 1,3 milionu korun.

Šest opavských mateřských škol už má svou přírodní zahradu a jejich výstavba včetně zeleně přišla na zhruba 5,5 milionu korun. Azylový dům Samaritán, ve kterém má Armáda spásy ubytovnu a noclehárnu pro muže bez domova, nízkoprahové denní centrum i sociální rehabilitaci, prošlo plánovanou rekonstrukcí.

Kotelnu v paneláku za Slezankou, určeném k demolici, nahrazují nové kotelny v Hlásce a ve Slezance. Obě byly pořízeny za celkovou částku sedm milionů korun.

Dokončena byla třetí etapa rekonstrukce Bílovecké ulice v úseku křižovatky v Hlavní ulicí až po ulici Jóži Davida. Na této akci se město spolupodílelo částkou 10 milionů korun.

Zateplování domů v ulici Mezi Trhy (č. 1, 3, 5 a 7) i na Horním náměstí (č. 50) přišlo městskou kasu na šest milionů korun.

Jedinou loňskou investicí, která přechází do letošního roku, je vznik Komunitního centra na Liptovské ulici v Opavě Kylešovicích. Je určeno pro návazné sociální služby pro klienty sociálního ústavu Marianum, ale využívat ho budou moci i lidé s chronickým duševním onemocněním.

Náklady na rekonstrukci objektu počítají s částkou kolem sedmnácti milionů korun a s dokončením je počítáno v květnu.