Tam už pak jen napíšete na „zeď“ co konkrétního nabízíte či poptáváte. Nebo si zajdete na Školní statek Opava, kde můžete předat své nasbírané plody a na oplátku si odnést jiné.

„Nápad je to skvělý, nejspíš této možnosti využiji, protože se mi na zahradě objevilo snad sto rostlin dýně, nechápu, kde se tam vzaly. Něco porozdávám rodině a známým, ale všechny je zpracovat nezvládnu, tak je ráda nabídnu někomu dalšímu,“ uvedla Opavanka Lucie Schromová.

Cena benzínu 18. července 2019 v Ostravě.
Ceny benzinu a nafty nadále klesají. Kolik stojí v regionu?

Skupina, ve které můžete nabídnout produkty vaší zahrady či je vyměnit nebo darovat, vznikla náhodou. Janu Weissovi ze školního statku lidé neustále něco nabízeli, ptali se ho, jestli o někom, kdo shání či prodává zeleninu a ovoce, neví.

„Nemohl jsem jim pořádně pomoci, tak mě napadlo, že když na sociálních sítích fungují všelijaké jiné skupiny, mohla by fungovat i tato,“ komentoval vznik stránky Jan Weiss.

Hladinu řeky Opavice v těchto dnech pokryly tisíce bílých květů lakušníku vzplývavého, který je příbuzným pryskyřníků.
OBRAZEM: Řeka Opavice rozkvetla

Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Karel Pech

Prodejní skupinu zakládal v minulém týdnu a již nyní se těší velké pozornosti, přidalo se do ní téměř 150 zájemců a toto číslo neustále narůstá. Budou ve skupině platit nějaká pravidla? Správce stránky plánuje dávat pozor na jejich dodržování.

„Asi to budu trošku korigovat, aby lidé nabízeli opravdu jen ovoce a zeleninu. Již se nám tam objevila i domácí vajíčka, ale pokud to bude v inzerátu s ovocem či zeleninou jen v omezené míře, tak to nevadí,“ podotkl.

Místo předání je čistě na domluvě prodávajícího s kupujícím. „Případně mohou přijít na již zmíněný školní statek,“ uzavřel zahradník.

VÝLETY Sokola Jaktař, rok 1951.
SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili na Opavsku - Jaktař