„Systém turistických karet nabídne turistům širokou škálu benefitů ve spojení s unikátním rezervačním systémem. Karta bude primárně sloužit turistům, mířícím do této oblasti. Jejím prostřednictvím získají přehlednou nabídku aktivit a služeb s možností okamžitého zapojení,“ přibližuje smysl jejího vlastnictví ředitel turistické oblasti Opavské Slezsko Jan Černý.

Nádherná vrba, která roste vedle silnice z Valšova do Nové Pláně, nabízí laikům estetický zážitek a přírodovědcům studijní materiál.
OBRAZEM: Úžasné dílo přírody. Kouzelná vrba u Nové Pláně vám vyrazí dech

Jako partneři se mohou do projektu zapojit provozovatelé ubytovacích zařízení, poskytovatelé služeb nebo provozovatelé turisticky zajímavých atraktivit Opavského Slezska. Spojení nabídky služeb a zvýhodněných balíčků do online prostředí zajistí turistům výborný nástroj a všem účastníkům projektu důležitou konkurenční výhodu.

„Naší snahou je nejenom zatraktivnit turistickou oblast a motivovat k její návštěvě, ale též propagovat jednotlivé provozovatele a zvýšit jim počet návštěvníků,“ dodává Jan Černý. V současné době jsou připraveny dvě online prezentace, na kterých budou aktéři, činní v turistickém ruchu, poskytovatelé služeb, provozovatelé atraktivit, obce i zástupci ubytovatelů, s projektem seznámeni. Zájemci se mohou přihlásit na online prezentaci prostřednictvím formuláře na této internetové adrese