„Je mou nemilou povinností vám oznámit, že dnešního dne byl potvrzen první případ nákazy koronavirem (COVID 2019) občana našeho města. Celkově se jedná o 30. případ na území Moravskoslezského kraje. Je pravděpodobné, že k nákaze došlo v zahraničí,“ uvedl v oficiálním prohlášení starosta Hradce nad Moravicí Patrik Orlík.

Ostravská fakultní nemocnice (FNO) zřídila dočasnou odběrovou ambulanci pro pacienty, kteří mají podezření, že se nakazili novým koronavirem (COVID-19). Lidé můžou navštívit odběrové místo na základě doporučení hygienika, 14. března 2020 v Ostravě.
Moravskoslezský kraj má 34 nakažených. První případ hlásí Opavsko

Zároveň vyvrátil spekulace, které mezi lidmi zaznamenal, a sice že by se mělo jednat o zaměstnance Městského úřadu Hradec nad Moravicí. Dotyčný podle jeho slov neměl ani přímou vazbu na městský úřad.

Představitelé státu, měst, obcí, soukromých i státních institucí společně se známými osobnostmi vyzývají občany k nošení roušek, byť jen provizorních, v duchu hesla: Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mne. Ilustrační foto.
VÝZVA DENÍKU: Děkujeme, dáme to! Pošlete i vy svůj vzkaz hrdinům v první linii

„Důrazně apeluji na všechny občany, aby zachovávali klid, avšak svědomitě přistupovali ke svojí ochraně. Jen tak je možné předejít své nákaze a nákaze blízkých. Podstatná je především dezinfekce rukou a nošení alespoň nějaké ochrany dýchacích cest (roušky, respirátory),“ dodal starosta.

Online reportáž