To byl hlavní záměr města Opavy, zrealizovaný během několika měsíců. Rekonstrukce se uskutečnila ve dvou etapách. V té první, dokončené závěrem loňského roku, šlo o stravovací provoz a výdejnu jídel. Ve druhé, uskutečněné před několika týdny, bylo na programu vytvoření nové prostorné třídy v prvním patře budovy, jejího zázemí, vstupních prostor a oprava přípojek vody, splaškové kanalizace, stavba nové akumulační jímky a úprava venkovních ploch s novým herním prvkem v zahradě školky.

„K přístavbě jsme využili originální dřevostavbovou konstrukci, která má výborné tepelně izolační vlastnosti a tím i menší energetickou náročnost. Architekti nám ji navrhli, jak se říká, na míru právě právě pro tuto malohoštickou školku s přímým propojením přes terasu na školní zahradu, kam přirozeně navazuje i dřevěné obložení prostoru,“ říká náměstek opavského primátora Vladimír Schreier.

Město investovalo v projektu Rozšíření kapacit MŠ Malé Hoštice, Opava do stavebních úprav a vybavení ze svého rozpočtu 18,9 milionu korun a evropské fondy přispěly dotací ve výši 15,8 milionu korun. Výsledkem je radost rodičů z nově získaných míst pro své děti. Jejich zájem o umístění dítek právě do této školky novou kapacitu v počtu osmasedmdesáti dětí zcela naplnil.