Například pracovníci Hradecké zemědělské už obilí z polí svezli a během víkendu prováděli dodělávací práce. Výnosy z ječmene, pšenice, ovsa a tritikale mají nadprůměrné. „To už bohužel nelze tvrdit o kvalitě zrna, na které se do jisté míry podepsaly deště,“ říká agronom Bronislav Stříž.

Slušné výnosy si pochvalují i zaměstnanci Kateřinské zemědělské společnosti, kteří už mají celou úrodu pod střechou. Během víkendu vjely do polí i stroje Březovské zemědělské společnosti, ale už jen k drobnějším dodělkům, protože hlavní sklizeň pšenice, ječmene, žita, tritikale a ovsa už byla provedena.

„Úroda je letos dobrá a kvalita zrna rovněž vyhovuje,“ pochvaluje si agronom Božetěch Novák výsledek sklizně. Už jen drobnější práce zůstaly o víkendu také zemědělskému družstvu Slezská dubina Větřkovice. „Kvalita sklizeného potravinářského ječmene a žita je trochu slabší, ale výnosy jsou skutečně vysoké,“ konstatuje agronom Petr Vícha.

Rovněž Zemědělskému podniku Otice se už podařilo pšenici a ječmen sklidit. Zhoršení počasí je proto v tomto směru ohrozit nemůže. „Výnosy máme dobré a kvalita je průměrná až dobrá,“ říká agronomPavel Kubánek.